RON MILLONARIO

Læs mere om Ron Millonario i kasserne nedenfor.

Ron Millonario

1904, i det nordlige Peru, blev Hacienda Agrfcola de Chiclayo grundlagt i Chiclayo, en lille by mellem havet og bjergene kendt som ‘venskabsbyen’.

Her forenede en gruppe bønder sig for at handle deres sukker, og til dette formål byggede de med store personlige ofre et lille raffinaderi.

I 1922 købte en familie af peruvianske godsejere, Piera de Castillo, hvis front var Don Rolando, haciendaen, raffinaderiet og den enorme sukkerrørsplantage af Guti~rrez-familien. Mens der var masser af råvarer, var teknologien dog elementær. Manglen på teknisk knowhow betød, at sukkerrøret og alt dets potentiale ikke kunne udnyttes fuldt ud.

Arbejdsstyrken, der kom fra de lokale indbyggere omkring haciendaen, var også dårligt forberedt.

I 1933 sendte Don Rolando sin ældste søn Augusto væk for at studere til kemiingeniør ved Cambridge University.

I sommeren 1938 forlod et skib, der var bestemt til Peru, London. Ombord bar det maskineriet til cylindermøllen, som skulle mølle sukkeret, samt en skotsk column still. 1950 var et uforglemmeligt år for den unge Augusto Piera de Castillo:

Ron Millonario blev født officielt

Rommen var frugten af hårdt arbejde, men da få havde råd til at prøve den, fik den navnet “par los millonarios”, som en anerkendelse af den eksklusive klub af enkeltpersoner, der var rige nok til at købe spiritus og nyde dens unikke charme.

Kuytchi

Toffee, Vanilje, Karamel, Krydderier

På tur fra destilleriet i Chiclayo til Titicaca-søendistrikt stødte vi på en vidunderlig og målløs natur. Vinikunka Mountain or Montaiia de 7 Colores.

Da vi var tilbage på destilleriet, ville vi på en eller anden måde formidle denne opdagelse i en ny udgivelse. Det blev Millonario Kuytchi, som nu er blevet testet i løbet af de sidste to år – og det afspejler følelserne i det bjergbillede, vi stadig har i øjnene.

15 reserva especial

Kakao, Kokos, Toffee, Mørk Farin

Dette er den første i serien fra Ran Millonario, og bliver stadig anset som brandets flagskibs-produkt. Den er særlig kendt blandt mange spirituselskere og er rigtig god til dig, der måske skal til at starte dit eventyr indenfor romverdenen.

Ron Millonario produceres et destilleri i den nordlige del af Peru. Destilleri Pomalca i byen Chiclayo. Der er her tale om en spirit drink, da restsukkeret overstiger de 20 gr/1. Og de 15 år er en gennemsnitsalder på det der er i flasken.

10th anniversario cincuenta

Vanilje, Æble, Banan, Chokolade

Denne rom er sidste skud på stammen i Ran Millonario Familien. Det er den samme rom, som den ‘mildere” bror (Ran Millonario

10th Aniversario), men denne rom er blot tappet med 50% i stedet for de 40%.

Ran Millonario produceres et destilleri i den nordlige del af Peru. Det har længe været en hemmelighed, hvor det var, men nu har direktør Fabio Rossi afsløret, at der er destilleriet Pomalca i Chiclayo, som ligger i det nordlige Peru. En helt exceptionelt kompleks rom! Egner sig perfekt til en helt særlig hyggestund med en kop god kaffe og fx en vaniljekrans

XO solera

Karamel, dadel, figen, tobak

Denne rom er store broderen, til Ran Millonario 15, • og er en blanding af 15-20 års rom. Ran Millonario  XO har vundet prisen, som Verdens Bedste Rom i både 2008 og 2009, så her har vi med en virkelig lækker rom at gøre. Ran Millonario produceres på et destilleri i den nordlige del af Peru. Destilleri Pomalca i byen Chiclayo.