RUM NATION

Læs mere om Rum Nation i kasserne nedenfor.

Historien

Rum Nation blev grundlagt af italieneren Fabio Rossi i 1999. Ideen var at finde frem til hvert enkelte lands særlige romstil. Det

førte til et mangeårigt eventyr der ledte Rossi fra små peruvianske destillerier til rom- og insektmuseer i Guadelope.

I kataloget finder man blandt andet kendte romnationer som Jamaica og Barbados, men man finder også lande, der hidtil har

været totalt ukendte på det internationale marked – som eksempelvis Peru.

Den færdiglagrede rom købes fra udvalgte destillerier verden over, og bringes dernæst til Italien, hvor den aftappes og blendes.

Hovedfokus er ophavslandets udtryk og stil, og derfor oplyses det heller ikke nødvendigvis, hvilket destilleri, aftapningen kommer fra. Et gennemløbende motiv er, at flaskerne markeres med et frimærke fra ophavslandet.

Mange års erfaring og forskning – samt en streng udvælgelsesproces – har skabt et stort udvalg af “single rom”, der, tro mod

rammens hjerte, er unik og uforglemmelig!

Rare Rums er en underafdeling i Rum Nation. Hver Rare Rums udgivelse er en Small Batch aftapning med destillerinavn,

fadbeskrivelse og individuelt nummererede flasker, altid på fadstyrke. Se mere om serien om et par sider.

Tiderne har dog ændret sig – kendere kræver mere viden om hver flaske: destillerinavn, styrke, blandingsforhold, lagringsform og fadtype. Derudover er der en stigende interesse for mere og mere særpræget rom. Rommen skal ikke bare være af højeste

kvalitet og fra øverste hylde – den skal være anderledes!

I 2018 blev Rum Nation opkøbt af danske Mac Y A/S og bliver den dag idag ledet fra deres lokation i Frederiks ved Karup Jylland.

Meticho chocolate

Toffee, Chokolade, Vanilje, Karamel

En chokoladebar for voksne. Meticho Chocolate & Toffee

er en lækker rombaseret spiritus, som lader dig give efter for din søde tand, og som inviterer en tur på chokoladefabrikken eller forbi bageren. Baseret på en helt særlig hemmelig opskrift; Central Amerikansk rom anvendes som basen, hvortil der tilsættes naturlige smagsgivere: chokolade, toffee, vanilje og karamel. Det giver varmen fra rommen sammen med en cremet, smøragtig og lækker fylde fra de forskellige smagsgivere – nærmest som konfekt. Nyd den on the rocks, i en drink helt for sig selv eller sammen med en dessert.

Panama 10

Akaciehonning, Rosiner, Mælkechokolade, Orange

En ligetil og ganske let-drikkelig rom. Ideel for nybegyndere indenfor romverden, eller for den garvede fan af spansk rom. En lækker, fyldig og sød rom i den spanske stilart, fra et hemmeligt

destilleri i Panama. Rommen har været lagret 10 år på fade, der tidligere har indeholdt Jack Daniels whiskey!

Rum Nation – Panama 10 år er udgivet ved en ABV på 40%.

Demerara N14

Røg, Kanel, Orangeskal, Sort Peber.

 

En rigtig Demerara. Krydret, men også med et hint af røg og meget aromatisk. Den er sød, fløjlsblød og har en næsten smørlignende konsistens. En modsætningernes rom! Der er kun et romdestilleri tilbage i Guyana, nemlig Diamond Distillery. T il gengæld har de overtaget destillationskedlerne fra de andre, nu lukkede,

destillerier. Det betyder, at de har hele 10 forskellige kedler at lave rom på!

Nogle er ikoniske gamle trækedler. Den ældste af disse er Port Mourant-kedlen, bygget helt tilbage i 1732 – og stadig aktiv! Andre berømte trækedler er “Enmore” og “Versaille”. Hvilke kedler der er anvendt i denne rom, er en velbevaret hemmelighed, men det er tydeligt, at der er tale om em blanding af rom fra pot stills og kolonne stills.

Rum Nation Demerara Solera No. 14 har været lagret i brugte amerikanske Bourbon fade. Hvorefter den har fået 12 måneders finish i sherryfade, der tidligere har indeholdt Olorosso- og Pedro Ximenez sherry.

Domicana 8

Mild chokolade, Kaffe, Ananas, Appelsin

En sprudlende 8-årig rom fra den Dominikanske Republik, lavet på frisk sukkerrørssaft. Rommen kommer fra et moderne og økobevidst destilleri øst for Santo Domingo. Selvom rommen teknisk set er i den Spanske stilart, er den mere kompleks og mørk end de fleste andre spanske rom, hvilket skyldes at den er lavet direkte på sukkerrørssaften, hvor spansk rom typisk laves på sukkerrørsmelasse.

En kompleks og dog letdrikkelig rom med en underspillet sødme som er velegnet til desserten eller som en aftendram!

Dominicana 8 års er lagt på flaske ved 40,9% alkohol.